Výživa a recepty
Zdravá výživa z pera nutriční terapeutky, zdravé recepty z vařečky TOP českých šéfkuchařů, zdravé hubnutí - můžeme zorganizovat, budete-li potřebovat nás jako motivaci.
Oddíly Výživa a recepty
Konfitovaná kančí líčka v olivovém oleji, pyré z topinambur a bruselská kapusta
Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept.
Zdravé recepty z knihy Žena po 40: Těstoviny s lososem
Nezapomínejme na maso z mořských ryb, které je zdrojem nenasycených mastných kyselin (zejména ω-3) a jódu. ω-3 nenasycené mastné kyseliny jsou obsaženy v tuku ryb, proto…
Komerční sdělení
Typy výživy – zdravá výživa, vegetariánství, veganství
Motto: „Člověk je od přírody omnivorní, všežravý“. :-) Tak něco pro „masožravce“ i „býložravce“.
Vánoční menu zdravě, jak přijatou energii spálit?
Může se klasická česká štědrovečerní večeře připravit zdravěji? Jaká je její energetická hodnota a jak ji snížit, nebo, jak večeři vysportovat u klasických předvánočních…
-
BMI
Tak do tohoto výpočtu jsem se pustila poprvé a jsem spokojena :)
-
jahody
škoda jen, že je to sezónní ovoce, je jich plno a najednou zase nic :)
-
jahody
Jahody se u nás v sezonu jí po kilech. Nejvíc bublanina a dělala jsem hoodně marmelády. Máme ji nejraději.
-
Práce v IT
Ráno v 7 jogurt, potom kafe kafe kafe, oběd pizza z krabice, další kafe a red bull. Potom dál už je to podle návodu - večer obložená bageta a ve 3 noční svačinka :-) Otázkou je, jestli se dožijeme těch 40 let...
-
Sedavý způsob života vs. typ zaměstnání
Je fajn, že pojem sedavý způsob života většinu z nás rozčílí. To nás přinutí přemýšlet o našem životním stylu. Text neříká, že vaše profese je sedavá. Dotýká se toho, že příklad, na kterém je prezentován konkrétní stravovací režim, je účelně zpracován pro osobu, která svůj volný čas, mimo profesi, tráví fyzicky neaktivně. Jiné by to bylo, kdybyste se denně věnovala alespoň 60 min. náročnější fyzické aktivitě (sportovní aktivity a namáhavé aktivity). Dále se zamyslete nad délkou doby klidu a spánku. Je nutné také počítat s tím, že energetické nároky u jednotlivců u různých činností závisí na mnoha paramentech. Doporučila bych vždy se pokusit o zachování pravidelného režimu v rámci volna i práce, resp. zachování stálého přísunu energie a nedojídat se navíc. Za důležité nepovažujte pouze frekvenci jídel, ale především - složení stravy (volba konkrétních potravin a pokrmů). Pochopitelně, že délka spánku je taktéž individuální, a lze s touto skutečností pracovat při plánování režimu tzv. na "tělo". :) Mgr. Jana Eliášová
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky