Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Masový nákyp s červenou řepou a listy z červené řepy

Čím můžeme ozdravit naši „čističku“ jménem ledviny? Co takhle zkusit červenou řepu! Častá konzumace červené řepy je mnohem účinnější než mnoho vitamínových přípravků. Připravte si ji tentokrát jako hlavní pokrm. Ledvinám to jistě přijde vhod. 

Rozpis na 2 porce Nutriční hodnota 1 porce
300 g pečené červené řepy 850 kJ (202 kcal)
Listy červené řepy 11 g bílkovin
2 jarní cibulky 10 g tuků
160 g mleté vepřové plece 16 g sacharidů
2 – 3 lžíce Riccoty  
Čerstvý pepř, sůl  

Pracovní postup:

Omytou řepu zabalíme do alobalu.  K řepě můžeme přidat snítku tymiánu.  Pečeme asi hodinu i více, záleží na velikosti, na 200 °C. Po upečení oloupeme. V míse společně promícháme mleté maso, nastrouhanou upečenou řepu, nasekané lístky červené řepy, pepř, sůl a Riccotu.

Směsí naplníme zapékací misky. Přikryjeme (alobalem). Zapékáme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. 

Servírovat lze se salátem z listů řepy, jogurtovým dipem a celozrnným pečivem.

Přečtěte si:

Jak ozdravit své ledviny? Mysleme na to, co jíme a děláme!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Vylepšete si činnost jater s naším receptem!

Jíte luštěniny? Vy, ano? Vy, ne? Nevyhovují vám jejich senzorické vlastnosti, po jejich požití míváte trávicí problémy anebo vás nebaví časová náročnost jejich přípravy?

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace