Inzerce

Avokádovo-špenátové těstoviny

Vylepšete si činnost jater s naším receptem!

Rozpis na 2 porce Nutriční hodnota 1 porce
20 g oleje 2 420 kJ (576 kcal)
2 jarní cibulky 15 g bílkovin
1 palice česneku 25 g tuků
1 avokádo  70 g sacharidů
200 g listového špenátu  
sůl   
čerstvě namletý pepř  
200 g těstovin  
Voda, sůl  

Pracovní postup: 

Avokádo omyjeme, plod kolem pecky podélně rozkrojíme a obě půlky otáčivým pohybem od sebe oddělíme, vyjmeme pecku nebo ji opatrně vykrojíme kuchyňským nožem. U zralých plodů lze dužinu vydlabat lžící a u pevného odstraníme slupku škrabkou na zeleninu. Avokádo nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji postupně orestujeme jemně nakrájenou cibulku a plátky česneku. Přidáme kousky avokáda a nakonec vložíme na půl minuty omytý a okapaný čerstvý špenát, osolíme, příp. opepříme.

Ve vařící osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a společně promícháme se zeleninovou směsí.

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Výzvy typu „Pokud si chcete zachovat mladistvý vzhled co nejdéle a vyhnout se některým závažným onemocněním, konzumujte potraviny bohaté na ANTIOXIDANTY“, vedou k zamyšlení. 

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Období dozrávání třešní se mi vždy spojí s koncem školního roku. Časem sice tato souvislost pro mě ztratila na významu, ale stále jsou třešně skutečnými posly léta. Toto období není příliš dlouhé, proto - hurá na ně. Velikost i barva se mohou pokaždé lišit, a to od žlutočervené až po černou.

One apple a day keeps the doctor away! Když jsem si toto přísloví přečetla, užasla jsem. Úplně ne nad samotným příslovím, ale nad mladším synem. Poslední dva až tři roky si vyžaduje každý večer jablko, pěkně nakrájené na měsíčky. Stal se z toho takový rituál. Vzpomínám a nemůžu si vzpomenout, kdy byl naposledy nemocný. Že by to fungovalo? :-)

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace