Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Meruňkový dezert

Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.

Rozpis na 8 ks  Nutriční hodnota 1 ks
250 g měkkého tvarohu 740 kJ (176 kcal)
1 lžíce třtinového cukru (nemusí být) 5 g bílkovin
16-20 ks meruněk 7 g tuků 
Drobenka: 23 g sacharidů
3 lžíce hrubé mouky  
2 lžíce třtinového cukru  
30 g másla  

Pracovní postup:

Krok 1:

Připravíme si zapékací misky a na dno dáme vrstvu tvarohu, který můžeme osladit (opravdu jemně 1 lžící cukru).

Krok 2:

Na tvaroh poklademe nakrájené meruňky (nebo jiné ovoce).

Krok 3:

Do talíře dáme hrubou mouku, cukr a rozpuštěné máslo.

Krok 4:

Rukou si utvoříme drobenku.

Krok 5:

Ovoce v miskách posypeme drobenkou. Dáme do trouby na 20 minut péct při 180-200 °C.

Krok 6:

Můžeme dozdobit ještě kousky čerstvého ovoce a snítkou máty či meduňky.

Krok 7:

Dobrou chuť! Ještě teplé jsou výborné.

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Proč se grilovaný banán stane evergreenem vaší letní grilovačky?

  • Jednoduchá a rychlá příprava.
  • Zvládne ho připravit opravdu kdokoliv.
  • Báječná chuť.
 

Co tím mám na mysli?

Děti jezdí na skautský tábor. Tento rok je to už posedmé. Stává se tradicí, kdy peču buchty a posílám jim je klasickou poštou. Těší se na ně už celý tábor (20 kluků). Pro tento účel se osvědčily klasické (Honzovy) kynuté buchty s přídavkem celozrnné mouky a s náplní – tvarohem, povidly, mákem nebo meruňkami. Pečete také? Pokud ne, zkuste to, úspěch u dětí máte zaručen!

Trendem léta jsou zaručeně cukety. Klasické bramboráky vyměňte za cuketové placky.

Pořád jsem nemohla přijít na to, co vzít s sebou na návštěvu u přátel. Čím překvapit? Lahví vína nelze nic nepokazit. Ale vozit víno do rodiny s vlastním vinohradem? Blbost. Okamžitý nápad si vyžadoval jednoduchou a rychlou přípravu. Vyhrál to koláč z čerstvých borůvek.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace