Inzerce

Bedla recepty

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Guláš z bedel trochu jinak

Bedla recepty

Rozpis na 4 porce Nutriční hodnota v 1. porci
600 g bedel 1195 kJ (285 kcal) 
50 g oleje řepkového 11 g bílkovin
100 g jarní cibulky 14 g tuků 
4 stroužky česneku 28 g sacharidů
200 g mrkve (2 ks)  
150 g brambor (1 střední brambora)  
Pepř, kmín, červená paprika, pálivá paprika, sůl  

Pracovní postup: 

Krok 1

Připravíme si ingredience a očistíme. 

Bedla recepty

Krok 2

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, po chvíli také nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme nakrájené bedle a na kolečka nakrájenou mrkev.  Opepříme a okmínujeme.

Bedla recepty

Krok 3

Vše orestujeme a přidáme červenou i pálivou papriku. Za stálého míchání tepelně zpracujeme. Pozor ať paprika nezhořkne.

Bedla recepty

Krok 4

Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Cca po 15 minutách přidáme najemno nastrouhanou bramboru a směs zahustíme. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme.

Bedla receptyBedla recepty

Dobrou chuť!

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Jste-li příznivci netradičních vánočních sladkostí, máme pro vás tip na dýňovo-ořechové sušenky s kousky čokolády. Upečené je zabalte do dózy a určitě se stanete hvězdou lecjaké předvánoční besídky či sešlosti :-).

Jablek i nápadů na jejich úpravu je stále dost.  Tentokrát nedošlo na losování. Jen otázka: „Co si uděláme z jablek tento týden?“ přineslo jasnou odpověď. „Jéé, dlouho jsme neměli žemlovku s jablky a tvarohem a jablka v županu. A ještě udělej ty malé štrůdlíky z rýžového papíru.“  Tak nezbývá než se pustit do práce a těšit se na skvělé jablečné pochoutky.

Vylepšete si činnost jater s naším receptem!

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace