Inzerce

Bedla recepty

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Guláš z bedel trochu jinak

Bedla recepty

Rozpis na 4 porce Nutriční hodnota v 1. porci
600 g bedel 1195 kJ (285 kcal) 
50 g oleje řepkového 11 g bílkovin
100 g jarní cibulky 14 g tuků 
4 stroužky česneku 28 g sacharidů
200 g mrkve (2 ks)  
150 g brambor (1 střední brambora)  
Pepř, kmín, červená paprika, pálivá paprika, sůl  

Pracovní postup: 

Krok 1

Připravíme si ingredience a očistíme. 

Bedla recepty

Krok 2

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, po chvíli také nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme nakrájené bedle a na kolečka nakrájenou mrkev.  Opepříme a okmínujeme.

Bedla recepty

Krok 3

Vše orestujeme a přidáme červenou i pálivou papriku. Za stálého míchání tepelně zpracujeme. Pozor ať paprika nezhořkne.

Bedla recepty

Krok 4

Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Cca po 15 minutách přidáme najemno nastrouhanou bramboru a směs zahustíme. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme.

Bedla receptyBedla recepty

Dobrou chuť!

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Denní potřeba je stanovena v rozmezí 40–150 mg na den. Pro ženy v produktivním věku na 100 mg, pro kuřačky na 150 mg a měl by být přijímám nejméně v 5 dávkách. Člověk je odkázán na jeho dodávku konzumací potravin, nejlépe v přirozené formě – v zelenině a ovoci. 

Není snad jiné oblasti života, ve které by se to hemžilo více protichůdnými doporučeními, než je právě výživa. Nikde jinde se nesetkáváme v takové míře s potíráním předchozích doporučení, kdy chvíli je mléko dobře, pak zase úplně špatně. Jednou jsou nám vajíčka zakazována, že ty snad jíst pouze v případě, chystáme-li se do hrobu, pak zase odborníci přiznají, že vlastně ty hormony a vitamín D naše tělo z něčeho vytvářet musí. V současnosti se na pomyslný vrchol pyramidy výživových diskuzí a sporných témat dostává lepek, potažmo mouka. Jak to s nimi vlastně je? Na to jsme se zeptali naší dvorní nutriční terapeutky Jany Eliášové.

Jíte luštěniny? Vy, ano? Vy, ne? Nevyhovují vám jejich senzorické vlastnosti, po jejich požití míváte trávicí problémy anebo vás nebaví časová náročnost jejich přípravy?

Vylepšete si činnost jater s naším receptem!

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace