Inzerce

Recept s čerstvými hříbky

Pokud houbaříte a patříte mezi šťastlivce, kteří odchází z lesa s košíky plnými hub (já jím byla :-)), hned vás možná napadá: „Co s nimi?“

Recept s čerstvými hříbky

Já mimo klasickou smaženici miluji houbovou omáčku. Když se řekne „houbovka“,  i mě napadá jako příloha tradiční houskový knedlík. Zkuste zachovat tu lahodnou chuť „houbovky“ a zároveň připravit pokrm s vyšším obsahem vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Zkuste bulgureto.

Recept na: Bulgureto s čerstvými hříbky a plochou petrželí

Rozpis pro 2 porce: Nutriční hodnota 1 porce:
2 jarní cibulky 2740 kJ (652 kcal)
2 lžíce oleje  20 g bílkovin
250 g čerstvých hřibů 24 g tuků
200 ml smetany 85 g sacharidů
200 g celozrnného bulguru 14 g vlákniny
Sůl, pepř, plochá petržel  

Recept s čerstvými hříbky

Pracovní postup: 

Čerstvé houby, které očistíme a nakrájíme, vložíme do hrnce, přidáme vodu. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme. Na cibulku přidáme povařené hřiby. Zalijeme smetanou a prohřejeme. Dochutíme. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody. 

Recept s čerstvými hříbky

Příprava bulguru: 

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice.

Bulgur důkladně propláchneme studenou vodou a dále vaříme ve vroucí jemně osolené vody, které je dvojnásobné množství. Vaříme pozvolna bez pokličky cca 10 minut. Občas zamícháme. Uvařený bulgur scedíme a necháme okapat.

Recept s čerstvými hříbky

S houbovým základem uvařený bulgur spojíme. Nakonec přimícháme nasekanou plochou petržel a podáváme. Dobrou chuť.
Recept s čerstvými hříbky

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace