Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Banánová bábovka

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Rozpis na bábovkovou formu (18 porcí) Nutriční hodnota 1 porce
3 žloutky 620 kJ (148 kcal)
1 vanilkový cukr 5 g bílkovin
100 g cukru moučkového 7 g tuků
100 ml oleje 16 g sacharidů
300 g banánů (oloupaných)  
250 g polohrubé mouky  
1 prášek do pečiva  
3 bílky - sníh  
3 lžíce kakaa  
Máslo, mouka na formu  

Pracovní postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. 

2. Žloutky, vanilkový cukr, cukr a olej vyšleháme. 

3. Přidáme banány (měkké, velmi vyzrálé), které přidáme postupně po menších kouscích a vyšleháme v hladkou směs. 

4. Vmícháme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, společně se sněhem z bílků.

5. Většinu směsi vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. 

6. Do zbylé směsi ještě vmícháme kakao. Touto směsí doplníme těsto ve formě.  

7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C až 50 minut.  

Banánová bábovka
 
Banánová bábovka
 
Banánová bábovka
 
Banánová bábovka

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

Související články

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace