Inzerce

Konfitovaná kančí líčka v olivovém oleji, pyré z topinambur a bruselská kapusta

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Kančí líčka

Suroviny
600 g kančích líček
olivový olej Sansa
500 g topinambur (hlíza podobná bramborům)
200 g šalotky
0,15 l bílého suchého vína
zeleninový bujon
máslo a smetana
sůl
bruselská kapusta

Postup přípravy

  • Zeleninový vývar připravíme povařením kořenové zeleniny, rajčat, pórku, ochucené tyminánem, pepřem a solí, po dobu 2 hodin. 
  • Následně zcedíme.
  • 600 g kančích líček nasolíme a opepříme.
  • Olivový olej Sansa (neseženeme-li tak sádlo) rozehřejeme a líčka jím zalijeme.
  • Konfitujeme přikryté pokličkou v troubě na 90°c asi 9 hodin do měkka.
  • Najemno nakrájíme 200 g šalotky a na trošce olivového oleje a másla lehce zpěníme.
  • Přidáme 500 g oloupaného Topinamburu, nakrájeného na kostky, a zastříkneme 0,15 l bílého suchého vína.
  • Víno odvaříme a dolijeme zeleninovým bujonem (pouze bujonem dorovnat, ať není pyré řídké).
  • Vaříme do měkka asi 20 minut, poté rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko a zjemníme troškou másla a smetany. Dosolíme.
  • Bruselskou kapustu očistíme a rozebereme na jednotlivé lístečky.
  • Ty krátce spaříme ve vroucí osolené vodě.
  • Nakonec vše naservírujeme.
Recept poskytl
David Viktorin
šéfkuchař restaurace Borgo Agnese, Brno

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

 „Co je to za nesmysl?“ řeknou si mnozí z vás. „Jak může být bábovka zdravá?“ A máte pravdu, v názvu by mělo být Zdravější. A co jsem tedy s tou bábovkou udělala? Záměna receptu vznikla, když jsem zkusmo místo smetany dala polotučný tvaroh, ubrala cukru a výsledek chutnal lépe. Zvláště dětem – pro ty to přece pečeme. Následoval pohled na etiketu smetany a tvarohu, zjištění, že jeden z produktů má 10x více energie než druhý, a bylo rozhodnuto. Jinak již doma bábovku neupečeme. Pro srovnání jsem zkusila i bezlepkovou a celozrnnou.

Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně. 

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace