Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Konfitovaná kančí líčka v olivovém oleji, pyré z topinambur a bruselská kapusta

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Kančí líčka

Suroviny
600 g kančích líček
olivový olej Sansa
500 g topinambur (hlíza podobná bramborům)
200 g šalotky
0,15 l bílého suchého vína
zeleninový bujon
máslo a smetana
sůl
bruselská kapusta

Postup přípravy

  • Zeleninový vývar připravíme povařením kořenové zeleniny, rajčat, pórku, ochucené tyminánem, pepřem a solí, po dobu 2 hodin. 
  • Následně zcedíme.
  • 600 g kančích líček nasolíme a opepříme.
  • Olivový olej Sansa (neseženeme-li tak sádlo) rozehřejeme a líčka jím zalijeme.
  • Konfitujeme přikryté pokličkou v troubě na 90°c asi 9 hodin do měkka.
  • Najemno nakrájíme 200 g šalotky a na trošce olivového oleje a másla lehce zpěníme.
  • Přidáme 500 g oloupaného Topinamburu, nakrájeného na kostky, a zastříkneme 0,15 l bílého suchého vína.
  • Víno odvaříme a dolijeme zeleninovým bujonem (pouze bujonem dorovnat, ať není pyré řídké).
  • Vaříme do měkka asi 20 minut, poté rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko a zjemníme troškou másla a smetany. Dosolíme.
  • Bruselskou kapustu očistíme a rozebereme na jednotlivé lístečky.
  • Ty krátce spaříme ve vroucí osolené vodě.
  • Nakonec vše naservírujeme.
Recept poskytl
David Viktorin
šéfkuchař restaurace Borgo Agnese, Brno

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně. 

 „Co je to za nesmysl?“ řeknou si mnozí z vás. „Jak může být bábovka zdravá?“ A máte pravdu, v názvu by mělo být Zdravější. A co jsem tedy s tou bábovkou udělala? Záměna receptu vznikla, když jsem zkusmo místo smetany dala polotučný tvaroh, ubrala cukru a výsledek chutnal lépe. Zvláště dětem – pro ty to přece pečeme. Následoval pohled na etiketu smetany a tvarohu, zjištění, že jeden z produktů má 10x více energie než druhý, a bylo rozhodnuto. Jinak již doma bábovku neupečeme. Pro srovnání jsem zkusila i bezlepkovou a celozrnnou.

Výborný domácí chleba i bez pekárny! Zkuste jej s námi!

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace