Inzerce

Terina z kachních jater „Foie Gras“ s hruškovým želé „William´s Poire“ a domácí brioškou

Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně. 

Terina z kachních jater „Foie Gras“ s hruškovým želé „William´s Poire“ a domácí brioškou

 

 

 

 

 

 

 

Receptura na 10 porcí

Terina z kachních jater
Kachní játra „Foie Gras” 600g 
Portské víno 0,05 l
Koňak/Brandy 0,05 l
Cukr krupice dle chuti
Sůl
Pepř

Kachní játra omyjeme a vyžilkujeme. Necháme je pořádně vychladit tak, aby byla pevná konzistence na míchání. Přidáme portské víno, koňak, lehce osolíme a opepříme. Dle chutě přidáme na závěr cukr. Do připravené formy, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií, vložíme připravená játra a dáme do trouby. Pečeme při 75°C do té doby, nežli vnitřní teploty jater dosáhne 35°C (je nutné používat tepelnou jehlu nebo teploměr). Nakonec z jater odebereme přebytečný tuk a můžeme játra zatížit přímo ve formě nebo dát opět do potravinářské fólie a zabalit do pravidelných válečků. Necháme vychladit do druhého dne. Z formy nebo válečku vykrajujeme požadované porce.

Hruškové želé
Cukr krupice 250 g (na karamel)
Jedna balení kompotovaných hrušek “Williams” 460 g
Šťáva z hrušek (provařit)
Williams likér 200 ml
Želatina 10 plátků

Cukr necháme zkaramelizovat do hnědé barvy, zalijeme šťávou z hrušek (už provařenou). Stáhneme z tepla a přidáme Williams likér a 10 plátků namočené želatiny. Kompotované hrušky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme v připravené formě výše uvedeným rozvarem. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne) a poté krájíme na požadované tvary a velikosti.

Brioška
Hladká mouka 800 g
Cukr krupice 26 g
Sůl 20 g
Vejce celá 7 ks
Droždí 26 g
Mléko 70 ml
Máslo 400 g

Vše smícháme (velmi důkladně, cca 30 minut) a necháme vykynout ve formě. Pečeme na 175°C po dobu 30 minut.

Recept poskytl
Pavel Sapík
šéfkuchař restaurace Terasa u zlaté studně

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm
  • recept

    recept na Briošku mi přijde z těchto nejlepší...

    beruska2  |  17. 08. 2015, 13:45  |  Reagovat  |  URL příspěvku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

 „Co je to za nesmysl?“ řeknou si mnozí z vás. „Jak může být bábovka zdravá?“ A máte pravdu, v názvu by mělo být Zdravější. A co jsem tedy s tou bábovkou udělala? Záměna receptu vznikla, když jsem zkusmo místo smetany dala polotučný tvaroh, ubrala cukru a výsledek chutnal lépe. Zvláště dětem – pro ty to přece pečeme. Následoval pohled na etiketu smetany a tvarohu, zjištění, že jeden z produktů má 10x více energie než druhý, a bylo rozhodnuto. Jinak již doma bábovku neupečeme. Pro srovnání jsem zkusila i bezlepkovou a celozrnnou.

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace