Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Domácí Tortelloni plněné kachním masem, houby Shimeji a sojové boby Edamame

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Domácí tortelloni plněné kachním masem

Suroviny
2 ks kachních stehen
kachní nebo vepřové sádlo
200 g šalotky
petřžel plochá
těsto na těstoviny
houby Shimeji
boby Edamame
kachní consomée (vývar z kachny)
cibule
máslo
sůl, pepř

Postup přípravy

  • 2 ks kachních stehen osolíme a opepříme.
  • Stehna zalijeme teplým kachním nebo vepřovým sádlem v množství pouze po okraj v co nejmenší nádobě.
  • Konfitujeme do měkka 6 hod. na 90°C.
  • Maso následně rozebereme na drobné kousky velikosti nudliček.

Základní těsto na těstoviny (10 porcí):

  • 500g mouka semolina
  • 300g pasterováné žloutky
  • 1 pol. lžička olej sansa
  • 0,5 pol lžička sůl

Vše smíchat v hladké těsto a nechat alespoň 1 hod. odpočinout.

Směs do těstovin:
  • Na pánvi lehce do zlatava opečeme jemně nakrájené 200 g šalotky.
  • Přidáme rozebrané kachní maso a hrst jemně nasekané ploché petržele.
  • Dle potřeby osolíme a opepříme.
  • Touto směsí plníme základní těsto na těstoviny a uvaříme cca 2-3 min.

 

  • Houby Shimeji očistíme a společně s oloupanými boby edamame lehce opečeme na másle a přídáme k těstovinám.
  • Těstoviny před servisem přeléváme silným kachním consomée, a poté posypeme smaženou cibulkou.
Recept poskytl
David Viktorin
šéfkuchař restaurace Borgo Agnese, Brno

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně. 

 „Co je to za nesmysl?“ řeknou si mnozí z vás. „Jak může být bábovka zdravá?“ A máte pravdu, v názvu by mělo být Zdravější. A co jsem tedy s tou bábovkou udělala? Záměna receptu vznikla, když jsem zkusmo místo smetany dala polotučný tvaroh, ubrala cukru a výsledek chutnal lépe. Zvláště dětem – pro ty to přece pečeme. Následoval pohled na etiketu smetany a tvarohu, zjištění, že jeden z produktů má 10x více energie než druhý, a bylo rozhodnuto. Jinak již doma bábovku neupečeme. Pro srovnání jsem zkusila i bezlepkovou a celozrnnou.

Výborný domácí chleba i bez pekárny! Zkuste jej s námi!

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace