Inzerce

Domácí Tortelloni plněné kachním masem, houby Shimeji a sojové boby Edamame

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Domácí tortelloni plněné kachním masem

Suroviny
2 ks kachních stehen
kachní nebo vepřové sádlo
200 g šalotky
petřžel plochá
těsto na těstoviny
houby Shimeji
boby Edamame
kachní consomée (vývar z kachny)
cibule
máslo
sůl, pepř

Postup přípravy

  • 2 ks kachních stehen osolíme a opepříme.
  • Stehna zalijeme teplým kachním nebo vepřovým sádlem v množství pouze po okraj v co nejmenší nádobě.
  • Konfitujeme do měkka 6 hod. na 90°C.
  • Maso následně rozebereme na drobné kousky velikosti nudliček.

Základní těsto na těstoviny (10 porcí):

  • 500g mouka semolina
  • 300g pasterováné žloutky
  • 1 pol. lžička olej sansa
  • 0,5 pol lžička sůl

Vše smíchat v hladké těsto a nechat alespoň 1 hod. odpočinout.

Směs do těstovin:
  • Na pánvi lehce do zlatava opečeme jemně nakrájené 200 g šalotky.
  • Přidáme rozebrané kachní maso a hrst jemně nasekané ploché petržele.
  • Dle potřeby osolíme a opepříme.
  • Touto směsí plníme základní těsto na těstoviny a uvaříme cca 2-3 min.

 

  • Houby Shimeji očistíme a společně s oloupanými boby edamame lehce opečeme na másle a přídáme k těstovinám.
  • Těstoviny před servisem přeléváme silným kachním consomée, a poté posypeme smaženou cibulkou.
Recept poskytl
David Viktorin
šéfkuchař restaurace Borgo Agnese, Brno

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

 „Co je to za nesmysl?“ řeknou si mnozí z vás. „Jak může být bábovka zdravá?“ A máte pravdu, v názvu by mělo být Zdravější. A co jsem tedy s tou bábovkou udělala? Záměna receptu vznikla, když jsem zkusmo místo smetany dala polotučný tvaroh, ubrala cukru a výsledek chutnal lépe. Zvláště dětem – pro ty to přece pečeme. Následoval pohled na etiketu smetany a tvarohu, zjištění, že jeden z produktů má 10x více energie než druhý, a bylo rozhodnuto. Jinak již doma bábovku neupečeme. Pro srovnání jsem zkusila i bezlepkovou a celozrnnou.

Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně. 

Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace