Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.
Rozpis na bábovkovou formu (18 porcí) | Nutriční hodnota 1 porce |
---|---|
3 žloutky | 620 kJ (148 kcal) |
1 vanilkový cukr | 5 g bílkovin |
100 g cukru moučkového | 7 g tuků |
100 ml oleje | 16 g sacharidů |
300 g banánů (oloupaných) | |
250 g polohrubé mouky | |
1 prášek do pečiva | |
3 bílky - sníh | |
3 lžíce kakaa | |
Máslo, mouka na formu |
Pracovní postup:
1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
2. Žloutky, vanilkový cukr, cukr a olej vyšleháme.
3. Přidáme banány (měkké, velmi vyzrálé), které přidáme postupně po menších kouscích a vyšleháme v hladkou směs.
4. Vmícháme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, společně se sněhem z bílků.
5. Většinu směsi vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.
6. Do zbylé směsi ještě vmícháme kakao. Touto směsí doplníme těsto ve formě.
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C až 50 minut.
Autor: Mgr. Jana Eliášová