Inzerce

Pohankové palačinky

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Pohankové palačinky

Rozpis na 5 ks Nutriční hodnota v 1 ks
80 g pohankové mouky 550 kJ (130 kcal) 
20 g žitné celozrnné mouky 4 g bílkovin 
250 ml mléka nebo rostlinného nápoje např. sójového, mandlového 4 g tuků 
1 vejce 19 g sacharidů 
Špetka soli  
10 g cukru (není nutné)  
Marmeláda na pomazání a bobulovité ovoce na ozdobu   

Pracovní postup na palačinky:

Těsto vyšleháme v míse (mléko + mouka + vejce + sůl + cukr), necháme odpočinout přibližně 15 minut. Opékáme na rozehřáté pánvičce v tenké vrstvě po obou stranách. Plníme marmeládou a zdobíme horkým lesním ovocem nebo jinou alternativní náplní – tvarohem, ořechy, podušenými jablky, nastrouhanou mrkví, kompotovaným ovocem aj.

Lité těsto z pohankové mouky

Lité těsto z pohankové mouky

Lité těsto z hladké pšeničné mouky

Lité těsto z hladké pšeničné mouky

Pšeničné a pohankové palačinky
 
Pšeničné a pohankové palačinky

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Po procházce v lese si s sebou domů přinesete nadílku lesních plodů – borůvek, malin nebo lesních jahůdek nebo všeho dohromady. Už jste s chutí pojedli čerstvě utržené bobulky a teď je na řadě příprava lehkého a zdravého dezertu – ještě o něco zdravějšího. :-)

Jsem milovníkem máku, ale mnohem zajímavější je spektrum nutričně významných látek, které jsou v něm obsaženy.

Jezte mrkev a vaše kůže bude aktraktivnější. Začít můžete mrkvovým dezertem. 

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace