Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Posíláte dětem na tábor proviant?

Co tím mám na mysli? Děti jezdí na skautský tábor. Tento rok je to už posedmé. Stává se tradicí, kdy peču buchty a posílám jim je klasickou poštou. Těší se na ně už celý tábor (20 kluků). Pro tento účel se osvědčily klasické (Honzovy) kynuté buchty s přídavkem celozrnné mouky a s náplní – tvarohem, povidly, mákem nebo meruňkami. Pečete také? Pokud ne, zkuste to, úspěch u dětí máte zaručen!

Honzovy buchty

Rozpis na 34 buchet (větší) Nutriční hodnota 1 ks:
42 g (1 kostka) droždí nebo sušené droždí (1 bal. – 10 g) 714 kJ (170 kcal)
3 žloutky + 1 vejce 8 g bílkovin
100 g cukru krystal 5 g tuků 
1 vanilkový cukr 29 g sacharidů
100 ml oleje   
700 g hladké mouky  
300 g jemně mleté celozrnné mouky  
350 ml mléka (dle potřeby)  
Tvarohová náplň:  
750 g měkkého tvarohu  
Mléko dle potřeby  
3 lžíce cukru  
100 g rozinek  
1 vejce  

Pracovní postup: 

1. Nejdříve si připravíme kvásek – droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a mouky a zalijeme malým množstvím teplého mléka. Pokud používáme sušené droždí, stačí pouze zamíchat do mouky.

2. Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky (+ vejce) a vymícháme třený základ. Postupně vmícháváme olej. Přidáme kvásek.

3. Postupně přidáváme do mísy mouku a teplé mléko a těsto zpracováváme vařečkou do té doby, než se nebude lepit na mísu a bude tzv. „pšíkat“.

Pozn: pokud používáme robot, všechny ingredience přidáváme postupně a necháme těsto zpracovat až je hotové. 

4. Hotové těsto v míse jemně pomoučíme a přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Délka kynutí bude záležet na teplotě. Já mísu balím do deky nebo dám do peřin. 

5. Připravíme si náplň: tvaroh, cukr, rozinky, vejce a příp. mléko a zpracujeme dohromady.

6. Vykynuté těsto doporučujeme rozdělit na stejně velké části, aby byly buchty stejné (není špatné při dělení použít váhu) a tím si pohlídat stejnou velikost.

7. Tvoříme buchty: část těsta naplníme tvarohem a důkladně zabalíme.

8. Buchty klademe na plech vylitý olejem a důkladně je v oleji „vyválíme“ a postupně skládáme těsně vedle sebe, aby se po upečení od sebe dobře oddělovaly. Ještě necháme vykynout.

9. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. 

10. Po upečení necháme vychladnout a nezapomeneme buchty od sebe oddělit, aby se následně nepotrhaly.

11. Nezbývá než jen nachystat krabici, zabalit buchty, vyplnit doručovací lístek a vyrazit na poštu :-).

 
 
 
 
 

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

Související články

Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.

Proč se grilovaný banán stane evergreenem vaší letní grilovačky?

  • Jednoduchá a rychlá příprava.
  • Zvládne ho připravit opravdu kdokoliv.
  • Báječná chuť.
 

Trendem léta jsou zaručeně cukety. Klasické bramboráky vyměňte za cuketové placky.

Pořád jsem nemohla přijít na to, co vzít s sebou na návštěvu u přátel. Čím překvapit? Lahví vína nelze nic nepokazit. Ale vozit víno do rodiny s vlastním vinohradem? Blbost. Okamžitý nápad si vyžadoval jednoduchou a rychlou přípravu. Vyhrál to koláč z čerstvých borůvek.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace