Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.
Rozpis na 8 ks | Nutriční hodnota 1 ks |
---|---|
250 g měkkého tvarohu | 740 kJ (176 kcal) |
1 lžíce třtinového cukru (nemusí být) | 5 g bílkovin |
16-20 ks meruněk | 7 g tuků |
Drobenka: | 23 g sacharidů |
3 lžíce hrubé mouky | |
2 lžíce třtinového cukru | |
30 g másla |
Pracovní postup:
Krok 1:
Připravíme si zapékací misky a na dno dáme vrstvu tvarohu, který můžeme osladit (opravdu jemně 1 lžící cukru).
Krok 2:
Na tvaroh poklademe nakrájené meruňky (nebo jiné ovoce).
Krok 3:
Do talíře dáme hrubou mouku, cukr a rozpuštěné máslo.
Krok 4:
Rukou si utvoříme drobenku.
Krok 5:
Ovoce v miskách posypeme drobenkou. Dáme do trouby na 20 minut péct při 180-200 °C.
Krok 6:
Můžeme dozdobit ještě kousky čerstvého ovoce a snítkou máty či meduňky.
Krok 7:
Dobrou chuť! Ještě teplé jsou výborné.
Autor: Mgr. Jana Eliášová