Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Třešňová mini bublanina

Máte-li plné hrsti třešní a už nevíte co s nimi, zkuste si upéct třešňovou bublaninu „tak trochu v jiném kabátě.“ Nahlásí se nečekaná návštěva na odpolední kávičku. Co teď? Mini „bublaninky“ máte k dispozici do půl hodiny. Třešněmi nešetřete a výsledek bude opravdu lahodný.

Rozpis na 4 porce (4 formičky) Nutriční hodnota 1 porce
1 vejce 412 kJ (98 kcal)
3 lžíce vlažné vody 3 g bílkovin
20 g třtinového cukru 1 g tuků
20 g cukru moučka 19 g sacharidů  
20 g žitné mouky  
20 g polohrubé pšeničné mouky  
Třešně   
Máslo + mouka na vysypání formiček
 

Pracovní postup:

1. krok

Nejdříve si formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. 

2. krok

Rozdělíme třešně na půlky a vypeckujeme. 

3. krok

Připravíme si úsporné piškotové těsto - do mísy dáme celé vejce, vlažnou vodu, cukr a vyšleháme do světlé pěny. Následně přidáme mouku a došleháme do hladkého těsta.

4. krok

Těsto rozdělíme do připravených formiček.

5. krok

Do každé formičky s těstem přidáme půlky třešní. Není nutné šetřit.

6. krok

Připravené formičky dáme péct na 175 °C cca na 15 minut.

7. krok

Upečené „bublaninky“ lze servírovat ve formičce, vyklopené, půlené. Zkrátka dobrou chuť!

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

Související články

„Jen myšlenka na borůvky ve mně probudí chuť na alespoň malé sousto borůvkového koláče. Ta pravá chuť přichází pravidelně, každé léto – cca v polovině července.“ 

Maliny se staly mojí vášní asi před pěti roky. Od té doby se těším, až přijde jejich čas a budu plánovat jejich lov, respektive sběr. Chodit na maliny do lesa je dobrodružství. Přijdete na místo, které bylo v předcházející sezóně velmi štědré, a kde nic tu nic. Nezbývá než se poohlédnout o kus dál. Při samotném sběru je důležité nezpanikařit a nebýt hamižný.

Každý rok se těším na první jahody, ty moravské na trhu a ty české na zahradě. Dozrávání závisí na klimatických podmínkách, tak mi občasné přesuny z východu na západ vyhovují. Prodlouží se tak má sezóna vůně a chutě čerstvých jahod. 

 

 

Své obdivovatele, ženy i muže, si meruňky získaly širokou škálou chutí - od nakyslé až po lahodnou sladkou chuť. Jsou vhodné pro přípravu sladkých dezertů, marmelád, přílohy k masům, např. meruňkového chutney (čatní) nebo dokonce kvalitní meruňkovice. 

 
Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace