Nevyužít červenou řepu pro přípravu salátu by byl hřích. Už jen její pronikavá barva doplní nejeden pokrm.

| Rozpis pro 4 osoby | 1 porce obsahuje |
|---|---|
| 600 g červené řepy | 1000 kJ |
| 200 g mozzarelly | 8 g bílkovin |
| 100 g limetky | 12 g tuku |
| 20 g cukru | 24 g sacharidů |
| 20 g olivového oleje | |
| rukola | |
| vlašské ořechy | |
| sůl |

Do osolené vody vložíme umytou řepu. Přidáme cukr, aby řepa nezešedla. Vaříme asi hodinu.

Uvařenou řepu za pomocí papírového ubrousku oloupeme a nakrájíme.

Nakrájenou řepu v misce dochutíme marinárou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a podáváme společně s řepou, rukolou a s podrcenými vlašskými ořechy.

Recept připravila: Mgr. Jana Eliášová, nutriční terapeutka a uvařil: David Viktorin, šéfkuchař restaurace Borgo Agnese.
Recept pochází z knihy Zdravé těhotenství.
Autor: Mgr. Jana Eliášová

