Inzerce

Horký jablečný nápoj

V pondělí jsme vám domov provoněli perníkem a dnes před svátky jej zahřejeme horkým jablečným nápojem.

Rozpis na 1 hrnek 250 ml Nutriční hodnota 1 hrnku
1 jablko 640  kJ (152 kcal) 
Voda, skořice 0,5 g bílkovin 
1 lžička medu 0,5 g tuků 
200 ml jablečného moštu, džusu 35 g sacharidů

Pracovní postup horkého jablečného nápoje:

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrůlku. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme skořici a dusíme 5-8 minut. Podle situace doplníme jablečným moštem, jablečným džusem nebo po domácku připravenou jablečnou šťávou v odšťavňovači. Prohřejeme a osladíme medem. Podáváme s perníčkem.

Horký jablečný nápoj

Šťastné a veselé!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Je zajímavé, jak na nás všechny life i nelifestylové časopisy hrnou na jaře nejrůznější diety, hubnutí do plavek, jak hubnout apod.

Jíte luštěniny? Vy, ano? Vy, ne? Nevyhovují vám jejich senzorické vlastnosti, po jejich požití míváte trávicí problémy anebo vás nebaví časová náročnost jejich přípravy?

Typická chuť cukety nám poskytuje rozsáhlé možnosti jejího využití v kuchyni. Výhodou cukety je, že obsahuje velké množství vody. Nízkoenergetická potravina je na světě (je jí hodně a má málo kalorií).

Pořád jsem nemohla přijít na to, co vzít s sebou na návštěvu u přátel. Čím překvapit? Lahví vína nelze nic nepokazit. Ale vozit víno do rodiny s vlastním vinohradem? Blbost. Okamžitý nápad si vyžadoval jednoduchou a rychlou přípravu. Vyhrál to koláč z čerstvých borůvek.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace