Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Horký jablečný nápoj

V pondělí jsme vám domov provoněli perníkem a dnes před svátky jej zahřejeme horkým jablečným nápojem.

Rozpis na 1 hrnek 250 ml Nutriční hodnota 1 hrnku
1 jablko 640  kJ (152 kcal) 
Voda, skořice 0,5 g bílkovin 
1 lžička medu 0,5 g tuků 
200 ml jablečného moštu, džusu 35 g sacharidů

Pracovní postup horkého jablečného nápoje:

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrůlku. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme skořici a dusíme 5-8 minut. Podle situace doplníme jablečným moštem, jablečným džusem nebo po domácku připravenou jablečnou šťávou v odšťavňovači. Prohřejeme a osladíme medem. Podáváme s perníčkem.

Horký jablečný nápoj

Šťastné a veselé!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Papriky se pyšní nesmírně vysokým obsahem vitamínu C. Obsahují ho až 240 mg ve 100 g plodu. Nejvíce jej mají červené papriky, méně žluté a nejméně zelené. Dozráváním plodů jeho hodnota stoupá. 

Na celé zeměkouli se vyskytuje mnoho odrůd dýně. Obrovskou výhodou je jejich dlouhá trvanlivost a opravdu všestranné využití. 

Cukroví patří neodmyslitelně k českým Vánocům. Bez tradičních kousků cukroví si je vlastně nedokážeme ani představit. 

Jablek i nápadů na jejich úpravu je stále dost.  Tentokrát nedošlo na losování. Jen otázka: „Co si uděláme z jablek tento týden?“ přineslo jasnou odpověď. „Jéé, dlouho jsme neměli žemlovku s jablky a tvarohem a jablka v županu. A ještě udělej ty malé štrůdlíky z rýžového papíru.“  Tak nezbývá než se pustit do práce a těšit se na skvělé jablečné pochoutky.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace