Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Třešňová mini bublanina

Máte-li plné hrsti třešní a už nevíte co s nimi, zkuste si upéct třešňovou bublaninu „tak trochu v jiném kabátě.“ Nahlásí se nečekaná návštěva na odpolední kávičku. Co teď? Mini „bublaninky“ máte k dispozici do půl hodiny. Třešněmi nešetřete a výsledek bude opravdu lahodný.

Rozpis na 4 porce (4 formičky) Nutriční hodnota 1 porce
1 vejce 412 kJ (98 kcal)
3 lžíce vlažné vody 3 g bílkovin
20 g třtinového cukru 1 g tuků
20 g cukru moučka 19 g sacharidů  
20 g žitné mouky  
20 g polohrubé pšeničné mouky  
Třešně   
Máslo + mouka na vysypání formiček
 

Pracovní postup:

1. krok

Nejdříve si formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. 

2. krok

Rozdělíme třešně na půlky a vypeckujeme. 

3. krok

Připravíme si úsporné piškotové těsto - do mísy dáme celé vejce, vlažnou vodu, cukr a vyšleháme do světlé pěny. Následně přidáme mouku a došleháme do hladkého těsta.

4. krok

Těsto rozdělíme do připravených formiček.

5. krok

Do každé formičky s těstem přidáme půlky třešní. Není nutné šetřit.

6. krok

Připravené formičky dáme péct na 175 °C cca na 15 minut.

7. krok

Upečené „bublaninky“ lze servírovat ve formičce, vyklopené, půlené. Zkrátka dobrou chuť!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

„Jen myšlenka na borůvky ve mně probudí chuť na alespoň malé sousto borůvkového koláče. Ta pravá chuť přichází pravidelně, každé léto – cca v polovině července.“ 

Maliny se staly mojí vášní asi před pěti roky. Od té doby se těším, až přijde jejich čas a budu plánovat jejich lov, respektive sběr. Chodit na maliny do lesa je dobrodružství. Přijdete na místo, které bylo v předcházející sezóně velmi štědré, a kde nic tu nic. Nezbývá než se poohlédnout o kus dál. Při samotném sběru je důležité nezpanikařit a nebýt hamižný.

Každý rok se těším na první jahody, ty moravské na trhu a ty české na zahradě. Dozrávání závisí na klimatických podmínkách, tak mi občasné přesuny z východu na západ vyhovují. Prodlouží se tak má sezóna vůně a chutě čerstvých jahod. 

 

 

Své obdivovatele, ženy i muže, si meruňky získaly širokou škálou chutí - od nakyslé až po lahodnou sladkou chuť. Jsou vhodné pro přípravu sladkých dezertů, marmelád, přílohy k masům, např. meruňkového chutney (čatní) nebo dokonce kvalitní meruňkovice. 

 
Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace