Inzerce

Třešňová mini bublanina

Máte-li plné hrsti třešní a už nevíte co s nimi, zkuste si upéct třešňovou bublaninu „tak trochu v jiném kabátě.“ Nahlásí se nečekaná návštěva na odpolední kávičku. Co teď? Mini „bublaninky“ máte k dispozici do půl hodiny. Třešněmi nešetřete a výsledek bude opravdu lahodný.

Rozpis na 4 porce (4 formičky) Nutriční hodnota 1 porce
1 vejce 412 kJ (98 kcal)
3 lžíce vlažné vody 3 g bílkovin
20 g třtinového cukru 1 g tuků
20 g cukru moučka 19 g sacharidů  
20 g žitné mouky  
20 g polohrubé pšeničné mouky  
Třešně   
Máslo + mouka na vysypání formiček
 

Pracovní postup:

1. krok

Nejdříve si formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. 

2. krok

Rozdělíme třešně na půlky a vypeckujeme. 

3. krok

Připravíme si úsporné piškotové těsto - do mísy dáme celé vejce, vlažnou vodu, cukr a vyšleháme do světlé pěny. Následně přidáme mouku a došleháme do hladkého těsta.

4. krok

Těsto rozdělíme do připravených formiček.

5. krok

Do každé formičky s těstem přidáme půlky třešní. Není nutné šetřit.

6. krok

Připravené formičky dáme péct na 175 °C cca na 15 minut.

7. krok

Upečené „bublaninky“ lze servírovat ve formičce, vyklopené, půlené. Zkrátka dobrou chuť!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Blahodárný vliv bobulovin na naše zdraví je všeobecně známý a borůvky nejsou výjimkou. O obsahu těchto protektivních látek (fytochemikálií, antioxidantů aj.) vypovídá i tzv. údaj ORAC (oxygen radical absorbance capacity), který hodnotí antioxidační sílu v jednotlivých potravinách či nápojích.

Ostružiny stejně jako ostatní bobuloviny se vyznačují specifickým aroma, které se plně rozvine při dostatečném slunci. Jejich chuti odolá málokdo. Pro významný obsah antioxidačních látek je lze bez nadsázky nazvat nutričním pokladem. Jsou oblíbenou surovinou pro přípravu ovocných pohárů, ovocných salátů, dezertů pečených i nepečených, ovocných nápojů nebo koláčů, bez kterých si nedokážeme představit letní mlsání. Pro zachování jejich vysoké biologické hodnoty je nejlepší je co nejvíce používat syrové bez tepelné úpravy. Nepropásněte jakoukoli příležitost jimi obohatit svůj jídelníček.

Je to tučné, ale skvělé a zdravé? Co to je? 

Jablek i nápadů na jejich úpravu je stále dost.  Tentokrát nedošlo na losování. Jen otázka: „Co si uděláme z jablek tento týden?“ přineslo jasnou odpověď. „Jéé, dlouho jsme neměli žemlovku s jablky a tvarohem a jablka v županu. A ještě udělej ty malé štrůdlíky z rýžového papíru.“  Tak nezbývá než se pustit do práce a těšit se na skvělé jablečné pochoutky.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace