Inzerce

Salát z červené řepy s mozzarellou z knihy Zdravé těhotenství

Nevyužít červenou řepu pro přípravu salátu by byl hřích. Už jen její pronikavá barva doplní nejeden pokrm. 

Salát z červené řepy s mozzarellou

Rozpis pro 4 osoby 1 porce obsahuje
600 g červené řepy 1000 kJ
200 g mozzarelly 8 g bílkovin
100 g limetky 12 g tuku
20 g cukru 24 g sacharidů
20 g olivového oleje  
rukola  
vlašské ořechy  
sůl  

Salát z červené řepy s mozzarellou

Do osolené vody vložíme umytou řepu. Přidáme cukr, aby řepa nezešedla. Vaříme asi hodinu.

Salát z červené řepy s mozzarellou

Uvařenou řepu za pomocí papírového ubrousku oloupeme a nakrájíme. 

Salát z červené řepy s mozzarellou

Nakrájenou řepu v misce dochutíme marinárou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a podáváme společně s řepou, rukolou a s podrcenými vlašskými ořechy.

Salát z červené řepy s mozzarellou

Recept připravila: Mgr. Jana Eliášová, nutriční terapeutka a uvařil: David Viktorin, šéfkuchař restaurace Borgo Agnese.

Recept pochází z knihy Zdravé těhotenství. 

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm
  • dobrota

    Vypadá to lákavě i to výtečně chutná, jen škoda že moje rodina moje nadšení nesdílí

    Adely  |  29. 08. 2015, 18:25  |  Reagovat  |  URL příspěvku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Mám takový pocit, že prohlásit fazolky za oblíbenou zeleninu, není tak jednoduché. Sama bych ji před pár lety do top žebříčku nezařadila. Fazolky nakyselo z dětství opravdu nepatřily mezi mé oblíbené pokrmy. Dnes už si troufnu říct, že to, zda si získají místo ve vašem jídelníčku, bude souviset s jejich přípravou. Dejte jim rozhodně šanci!  Připravte si je pěkně na skus jako přílohu k masu, salát či hlavní pokrm.

P.S.: Ve chvíli kdy jsem dopisovala tyto řádky a neustále se dožadovala odpovědi na otázku: „Co bude dnes k večeři?“, jsem dostala odpověď: „Tak udělej tu čočku s fazolkami.“  Cítím se potěšena, že fazolky své místo u nás doma už mají.

Brokolice patří mezi aristokracii zeleniny, co se obsahu zdraví podporujících látek týká. Někdy je nazývána super potravinou nebo také funkční potravinou. Jednoduše řečeno je zeleninou na každý den. Je dostupná, nenáročná na přípravu a velmi nutričně hodnotná. Tak si ji zapište do svého nákupního seznamu :-). Dobrou chuť.

Batáty neboli sladké brambory patří mezi nejstarší druhy zeleniny. K nám se z Ameriky dostaly dokonce ještě mnohem dříve než brambory, se kterými jsou často spojovány. Je jich mnoho druhů, ale nejčastěji se můžeme setkat s odrůdami s bílou dužinou a světle hnědou slupkou nebo s červenou slupkou a lososově zbarvenou dužinou. 

Určitě to znáte. Jdete v obchodě mezi regály v oddělení se zeleninou a nakupujete. Většinou vybíráte stereotypně bezmyšlenkovitě ty stejné druhy. Zkuste se zastavit a spočinout zrakem na celé nabídce.  Obohaťte svůj jídelníček o druhy zeleniny, které nejsou v nabídce celoročně. Začalo jaro a sezóna některých z nich je tady. Co takhle bílá ředkev? Nebuďte nedůvěřiví. Pro začátek si ji nakrájejte na kolečka a jen tak přikusujte. Stejně jako to děláte s ředkvičkami. Určitě vám zachutná. Je mnohem jemnější. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace