Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Salát z červené řepy s mozzarellou z knihy Zdravé těhotenství

Nevyužít červenou řepu pro přípravu salátu by byl hřích. Už jen její pronikavá barva doplní nejeden pokrm. 

Salát z červené řepy s mozzarellou

Rozpis pro 4 osoby 1 porce obsahuje
600 g červené řepy 1000 kJ
200 g mozzarelly 8 g bílkovin
100 g limetky 12 g tuku
20 g cukru 24 g sacharidů
20 g olivového oleje  
rukola  
vlašské ořechy  
sůl  

Salát z červené řepy s mozzarellou

Do osolené vody vložíme umytou řepu. Přidáme cukr, aby řepa nezešedla. Vaříme asi hodinu.

Salát z červené řepy s mozzarellou

Uvařenou řepu za pomocí papírového ubrousku oloupeme a nakrájíme. 

Salát z červené řepy s mozzarellou

Nakrájenou řepu v misce dochutíme marinárou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a podáváme společně s řepou, rukolou a s podrcenými vlašskými ořechy.

Salát z červené řepy s mozzarellou

Recept připravila: Mgr. Jana Eliášová, nutriční terapeutka a uvařil: David Viktorin, šéfkuchař restaurace Borgo Agnese.

Recept pochází z knihy Zdravé těhotenství. 

Výpočet BMI - znáte ten svůj? Vypočtěte si jej s naší BMI kalkulačkou!

Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti.
Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.

kg
cm
  • dobrota

    Vypadá to lákavě i to výtečně chutná, jen škoda že moje rodina moje nadšení nesdílí

    Adely  |  29. 08. 2015, 18:25  |  Reagovat  |  URL příspěvku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Typická chuť cukety nám poskytuje rozsáhlé možnosti jejího využití v kuchyni. Výhodou cukety je, že obsahuje velké množství vody. Nízkoenergetická potravina je na světě (je jí hodně a má málo kalorií).

Mangold je listová zelenina, která se objevovala v jídelníčku obyvatel Středomoří již před více než dvěma tisíci lety. I dnes je typickým druhem zeleniny středomořské stravy. Obsah nutričně hodnotných látek ho řadí mezi top zeleninu, proto mu dopřejte místo i ve vašem jídelníčku a využijte každé příležitosti mangold získat.

Červená řepa není tradiční potravinou české kuchyně, přesto si získává stále více obdivovatelů.  Její zbarvení nabádá k širokému a celoročnímu využití a zatraktivnění rodinného jídelníčku. Oblíbenost zvyšuje i její vysoká nutriční hodnota, která je dána obsahem minerálních látek, betainu, kyseliny listové a dalších vitamínů. 

Na celé zeměkouli se vyskytuje mnoho odrůd dýně. Obrovskou výhodou je jejich dlouhá trvanlivost a opravdu všestranné využití. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace