Inzerce

Mrkvový koláč

Jezte mrkev a vaše kůže bude aktraktivnější. Začít můžete mrkvovým dezertem. 

Rozpis na formu Ø 28 cm (12porcí) Nutriční hodnota 1 porce:
4 vejce 1786 kJ (425 kcal)
200 ml oleje 7 g bílkovin
150 (200) g cukru 24 g tuků
1 vanilkového cukru 43 g sacharidů
300 g polohrubé mouky  
100 g ovesných vloček (nadrcených)  
1ks prášek do pečiva  
50 ml mléka dle potřeby  
Mletá skořice  
Mletý zázvor   
400 g najemno nastrouhané mrkve  
100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů  

Pracovní postup:

V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem. Do vyšlehané směsi přimícháme polohrubou mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, a nadrcené vločky. Konzistenci upravíme přidáním vlažného mléka. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou mrkev, nasekané ořechy a mletou skořici, mletý zázvor.

Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané koláčové formy. Můžeme použít i formičky na muffiny.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 25 minut, muffiny podle velikosti 15 - 25 minut.

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace