Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Mrkvový koláč

Jezte mrkev a vaše kůže bude aktraktivnější. Začít můžete mrkvovým dezertem. 

Rozpis na formu Ø 28 cm (12porcí) Nutriční hodnota 1 porce:
4 vejce 1786 kJ (425 kcal)
200 ml oleje 7 g bílkovin
150 (200) g cukru 24 g tuků
1 vanilkového cukru 43 g sacharidů
300 g polohrubé mouky  
100 g ovesných vloček (nadrcených)  
1ks prášek do pečiva  
50 ml mléka dle potřeby  
Mletá skořice  
Mletý zázvor   
400 g najemno nastrouhané mrkve  
100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů  

Pracovní postup:

V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem. Do vyšlehané směsi přimícháme polohrubou mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, a nadrcené vločky. Konzistenci upravíme přidáním vlažného mléka. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou mrkev, nasekané ořechy a mletou skořici, mletý zázvor.

Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané koláčové formy. Můžeme použít i formičky na muffiny.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 25 minut, muffiny podle velikosti 15 - 25 minut.

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace