Zelenina
Bílá ředkev - bílé recepty
Určitě to znáte. Jdete v obchodě mezi regály v oddělení se zeleninou a nakupujete. Většinou vybíráte stereotypně bezmyšlenkovitě ty stejné druhy. Zkuste se zastavit a spočinout…
Cuketa - recepty z cukety
Typická chuť cukety nám poskytuje rozsáhlé možnosti jejího využití v kuchyni. Výhodou cukety je, že obsahuje velké množství vody. Nízkoenergetická potravina je na světě (je jí…
Batáty - recepty
Batáty neboli sladké brambory patří mezi nejstarší druhy zeleniny. K nám se z Ameriky dostaly dokonce ještě mnohem dříve než brambory, se kterými jsou často spojovány. Je jich…
Červená řepa je stále oblíbenější
Červená řepa není tradiční potravinou české kuchyně, přesto si získává stále více obdivovatelů. Její zbarvení nabádá k širokému a celoročnímu využití a zatraktivnění rodinného…
Komerční sdělení
Špagetová, muškátová a máslová dýně
Jaký je mezi nimi rozdíl? Dnes jsme si pro vás připravili recepty ze špagetové, muškátové a máslové dýně.
Mangold - listová zelenina neprávem opomíjená
Mangold je listová zelenina, která se objevovala v jídelníčku obyvatel Středomoří již před více než dvěma tisíci lety. I dnes je typickým druhem zeleniny středomořské stravy.…
Špargl neboli chřest
Moje první setkání se šparglem nebylo ani tak gurmánskou záležitostí, ale spíš estetickou. V létě totiž zdobí naši zahradu překrásná převislá rostlina. Moje maminka špargl…
Zelené fazolky
Mám takový pocit, že prohlásit fazolky za oblíbenou zeleninu, není tak jednoduché. Sama bych ji před pár lety do top žebříčku nezařadila. Fazolky nakyselo z dětství opravdu…
-
doporučuji
cuketa je luxusní zelenina, nyní jsem vyzkoušela poprvé cuketovou polévku a mohu jen doporučit.
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky